Weekmenu zomer 2017

Af en toe vragen mensen om een weekmenu. Misschien hebben ze dat gezien bij andere dieetgoeroes. Wij vinden het handig om een vast weekmenu te hebben, waar we uiteraard van kunnen afwijken als we daar zin in hebben. Wat staat er op ons boodschappenlijstje deze zomer?

Ontbijt

Ons ontbijt is bestaat altijd uit geweekte havervlokken (overnight oats) met kaneel, rozijnen en chiazaadjes (daar zit omega-3 in). ‘s Ochtends doen we er fruit bij, zoals appel of banaan. Eventueel kan je het opwarmen in de magnetron.

Lunch

Bij de lunch kiezen we uit:

  • zelfgebakken brood met pindakaas of een pot witte bonen in tomatensaus
  • een grote salade van rijst of quinoa met kikkererwten en groente, zoals wortel, paprika, komkommer en sla
  • pannenkoeken! gebakken in een pan met een goede anti-aanbaklaag (wij hebben er eentje van het merk Sysas). Beslag voor één persoon: 200 gram meel, 400 gram sojadrank, beetje bakpoeder, beetje zout, 1 geprakte banaan en een heleboel rozijnen. Wie nog meer zoet wil kan ahornsiroop of dadelstroop op de pannenkoek doen.

Tussendoor

Fruit is heerlijk als tussendoortje. In de zomer zijn er kersen en aardbeien en perziken. Ik pluk weleens bramen in het park tijdens een lunchwandeling. Ook lekker is een maiswafel of rijstwafel met jam of tahin en banaan.

Gedroogd fruit (dadels, vijgen) en noten zijn prima opties, maar eet daar niet te veel van en vermijd ze als je wilt afvallen. Gebrande noten uit de winkel zijn vrijwel altijd met olie, dus koop ze ongebrand. Je kunt ze eventueel zelf roosteren in de oven.

Avondeten

In het avondeten zit nog het meeste variatie. Op ons weekmenu staat nu:

  • maandag: stamppot van aardappelen (maak puree met sojadrank), snijbonen, witte bonen, kerstomaatjes en rozemarijn of stamppot rauwe andijvie met een gebakken uitje, paprika, zongedroogde tomaten en gerookte paprikapoeder
  • dinsdag: couscoussalade
  • woensdag: sushibowl van rijst met rijstazijn en sesamzaadjes erdoor, nori, wortelreepjes, komkommer, rettich of radijs en avocado (als we een rijpe kunnen vinden) 
  • donderdag: quinoa met rode bietjes, pijnboompitjes en sla
  • vrijdag: pasta met tomatensaus
  • zaterdag: gezonde patat met ketchup, mosterd, worteltjes en broccoli
  • zondag: gierst met sperziebonen en zoete aardappel

De zomer loopt tegen zijn einde en de verse sperziebonen, andijvie en snijbonen zullen binnenkort niet meer verkrijgbaar zijn. Dan verandert ons menu mee. Dus blijf af en toe deze site bezoeken om te kijken wat we dan gaan eten 🙂

Share Button