Blokjes of brokjes bij de hutspot

Als je geen draadjesvlees meer bij je hutspot wilt eten, zijn er genoeg plantaardige opties. Hier zijn drie ideeën die binnen The Starch Solution passen.

Gerookte tofu

Wij zijn dol op gerookte tofu van Taifun. Snijd het in blokjes en je kunt het zo opeten.

Gemarineerde tempeh

Snijd een half blok tempeh in stukjes voor twee personen. Maak een sausje van ketjap, water, laos, knoflook(poeder) en sambal. Wentel de stukjes tempeh daarin en doe ze in een ovenschaal. Bak op 200 graden in de oven. Maak daarna de hutspot. Als je de aardappels hebt geschild en peen en ui hebt gesneden, draai dan de blokjes in de oven om. Als de stamppot klaar is, zijn de blokjes lekker knapperig geworden.

Gekruide sojabrokjes

Neem 40 gram sojabrokjes per persoon en doe die met wat water in een pannetje. Doe daarbij sojasaus, komijn, gember, sambal, peper, bouillonpoeder en eventueel gemalen kruidnagel. Kook het geheel totdat de brokjes zacht zijn.

Share Button