Hoe houd je het vol?

Nu we op de drempel van een nieuw jaar staan, maken we misschien wel goede voornemens. In het nieuwe jaar ga ik zo gezond mogelijk eten! Maar hoe houd je het vol?

Maak een weekmenu

Vaak hoor ik dat mensen het lastig vinden om steeds weer te bedenken wat ze zullen eten. Wij lossen dit op met een vast weekmenu. In de zomer is dat een beetje anders dan in de winter, maar op vrijdag eten we altijd pasta en op maandag altijd stamppot. En op woensdag eet ik altijd pannenkoeken als lunch. Als we iets anders willen eten, dan kan dat, maar als we geen zin hebben om erover na te denken, eten we gewoon wat op het menu staat. Ons ontbijt is elke dag hetzelfde en ook bij de lunch is weinig variatie. Dat geeft niks, want het bestaat uit onze favoriete maaltijden. We hebben vaste boodschappenlijstjes (eentje voor zaterdag en eentje voor woensdag) die we steeds printen. Daar kan je dan makkelijk dingen bij schrijven.

Maak boodschappenlijstjes

De boodschappenlijstjes zorgen ervoor dat we weten wat we nodig hebben. Het geeft houvast bij het boodschappen doen. Wat je niet koopt, hoef je ook niet op te eten. We zorgen ervoor dat we geen ongezond eten in de kast hebben, tenzij daar een goede reden voor is (zoals een feestelijke gebeurtenis). Dan hoef je je ook niet steeds in te houden als je thuis naar de keuken loopt om iets te eten.

Doe boodschappen met een gevulde maag

Heb je weleens met een knorrende maag boodschappen gedaan? Grote kans dat je blik getrokken wordt naar allerlei voedsel dat niet op je lijstje staat. Zorg dus dat je buik gevuld is voordat je naar de winkel gaat.

Zorg voor een gezonde voorraadkast

Het is prettig om altijd een basisvoorraad aan voedsel te hebben, zowel voor de hoofdmaaltijden als tussendoortjes. Zo hebben wij altijd maïswafels en dadels in huis voor acute trek.

Werk samen

Omring jezelf met mensen die ook TSS willen volgen. Dat kan met huisgenoten of vrienden, maar ook online, bijvoorbeeld via de Facebookgroep The Starch Solution Nederland.

Begin steeds opnieuw

Wij volgen The Starch Solution nu al jaren en het gebeurt heus wel dat we weleens iets eten wat niet TSS-proof is. Dat geeft niet, je kunt altijd opnieuw beginnen. Je kunt beter iets inconsequent goed doen dan consequent fout.

Share Button