Snelle bietjessalade

Ooit kreeg ik van een collega een recept met rijst en bietjes en sla. In de loop van de tijd paste ik het recept een paar keer aan tot wat het nu is. Het is een heerlijke maaltijd die binnen een kwartiertje op tafel staat.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram quinoa
  • 1 pot witte bonen
  • 500 gram gekookte bietjes
  • pijnboompitjes
  • augurken en zilveruitjes
  • gemengde sla

Kook de quinoa in 10 minuten gaar. Snijd de bietjes in stukjes en warm ze op, samen met de witte bonen. Doe dan de quinoa erbij en meng alles door elkaar. Ondertussen kan je de pijnboompitjes roosteren in een droge koekenpan. Let goed op, want ze kunnen makkelijk verbranden. Snijd de augurken in plakjes. Aan tafel kan ieder zelf pitjes, augurkjes en sla toevoegen aan het quinoa-bonen-bietenmengsel.

Share Button