Recept: couscoussalade

Deze couscoussalade is al vaak een succesnummer geweest bij barbecues. Maar wij eten ook graag als avondeten een bak hiervan leeg.

Ingrediënten

200 gram volkoren couscous
bouillonpoeder
een paar wortels of een winterpeen
een pak diepvriesspinazie of een zak versie spinazie
3 tomaten
komijnzaad
een pakje gerookte tofu of gekruide tofu (olievrij)
3 eetlepels balsamico-azijn
verse peterselie

Wel de couscous in hete bouillon. De wortels kan je koken of rauw laten. Snijd de spinazie fijn of warm de diepvriesspinazie op. Snijd de tomaten in stukjes. Meng alles door elkaar, met de balsamico-azijn, peterselie en wat komijnzaad erbij.

Doe tot slot de tofu erdoor. Gerookte tofu (te koop bij de natuurwinkel van het merk Taifun) is er heerlijk bij, net als bij stamppot. Laatst ontdekten wij deze gekruide tofu bij Albert Heijn en die is ook erg lekker.

Share Button