Pasta met groente en pastasaus

Toevoeging augustus 2017: sinds enkele jaren eten wij volgens The Starch Solution. Daarbij eten we zoveel volkorenpasta als we willen. We eten geen plantaardige olie meer, dus ook geen tofu gemarineerd in olie. 

De vorige blogpost ging over hoe je een pastasaus maakt. Voor de volledigheid nog even een globaal idee hoe je daarbij een volledige pastamaaltijd kan maken. Let wel op, pasta behoort in ‘Eat to Live’ tot de gelimiteerde categorieën: maximaal 20% van je calorieën haal je uit granen of aardappels. Als je per dag 2000 calorieën verbruikt, betekent dat dat je maximaal 400 calorieën uit deze categorie haalt. Met een volkorenboterham en een paar schepjes pasta ben je daar al. Meer informatie over wat je uit welke categorieën dient te eten vind je hier.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 140-180 gram volkorenpasta (droog gewicht)
 • champignons of tofu (in onderstaande foto’s hebben we gekruide tofureepjes van Alpro gebruikt)
 • 1 courgette
 • 2 paprika’s

Maak verder een keuze uit de volgende ingrediënten:

 • ui of prei
 • 2 stengels bleekselderij
 • 2 winterpenen
 • 3 of 4 tomaten (als je de pastasaus gebruikt zitten deze daar al in)
 • knoflook
 • venkel
 • wat je nog maar meer kan verzinnen of toevallig nog over hebt in de koelkast of het vriesvak

Maak eerst de saus. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Doe een laagje water in een pan. ‘Waterbak’ de ui of prei erin en voeg daarna alle andere gesneden ingrediënten toe. ‘Bakken’ totdat alles lekker gaar is. Knoflook voeg je het beste toe, nadat je het hebt geperst en het 10 minuten hebt laten staan. Voor extra smaak kan je nog basilicum, oregano en edelgist gebruiken. Als je de tofu lekker knapperig wil houden, kan je deze het beste in een aparte pan bakken.

P1000007

P1000011

Eet smakelijk!

Share Button