Recept: nasi

Sinds we onderstaande kruidenmix gebruiken, eten we vaak nasi. Daarom wil ik dit recept graag delen. Meestal maak ik van de kruidenmix een grotere hoeveelheid, zodat ik het meerdere keren kan gebruiken.

ingrediënten voor twee personen

 • 200 gram rijst
 • 1 prei
 • 1/2 kool (witte kool of Chinese kool)
 • een paar winterpenen of wortels
 • ongebrande cashewnoten
 • eventueel verse knoflook, gember en/of rode peper

Maak de kruidenmix:

 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel laos (Thaise gember)
 • ½ theelepel gemberpoeder
 • ½ theelepel chilipoeder
 • ½ theelepel ketoembar (korianderzaad)
 • ½ theelepel sereh (citroengras)
 • ½ theelepel koenjit (kurkuma)
 • ½ theelepel djinten (komijnzaad)
 • ¼ theelepel kaneel

Kook de rijst (wij gebruiken hiervoor de instantpot, heel handig!)

Doe de cashewnoten in de oven op 170 graden. Ik gebruik hiervoor een siliconenmatje, maar je kunt ook bakpapier gebruiken. Schud ze na 5 minuten even om en bak nog 5 minuten. Zo kan je ook andere noten roosteren, zonder dat je olie nodig hebt.

Snijd de groenten (en misschien de verse gember en knoflook) in stukjes. Doe een beetje water in de pan en roerbak de groente tot alles zacht is geworden. Voeg tegen het einde een paar theelepels van de kruidenmix toe. Doe tot slot de rijst bij de groente, laat het vuur nog even aan staan en schep alles goed door elkaar.

Aan tafel kan je de cashewnoten en wellicht een beetje zout toevoegen. Wij eten er ook graag augurken en zilveruitjes bij.

Share Button