Nieuwe winactie The Starch Solution!

Een tijdje geleden heb ik een winactie georganiseerd waarin ik het boek The Starch Solution (TSS) gratis weggaf. Het idee hierbij was dat indien de winnaars enthousiast zouden worden over TSS, zij ook weer een aantal exemplaren van het boek zouden weggeven. Vandaag kreeg ik een e-mail van Sylvia, een van de winnaars van de actie. Ze heeft TSS grotendeels toegepast en wil nu zelf twee exemplaren van het boek doorgeven. Hier volgt het bericht van Sylvia.


starch-solution-bookIk ben Silvia en 41 jaar en woon in Friesland.

Aangezien ik veel overgewicht had 3 jaar geleden ben ik begonnen met groene smoothies te drinken ’s morgens. Dit n.a.v. filmpjes van Boele Ytsma. Het voelde goed om zo gezond de dag te beginnen.

Via Youtube kwam ik filmpjes tegen van Freelee the Banana girl en zo kwam het stukje Raw Till 4 erbij.

Ik begon met een groene smoothie en verder over de hele dag at ik veel bananen. Ook hierbij voelde ik me goed en begon ik kilo’s kwijt te raken. Maar toch was het niet iets wat je “levenslang” kan volhouden naar mijn idee. Maar door al de informatie die ik gevonden had online heb ik in 2014 besloten om geen vlees meer te eten. Later heb ik kaas en melk ook weggelaten uit mijn voeding.

Anderhalf jaar terug heb ik heel bewust gekozen om toch een maagverkleining te laten doen. Omdat ik van ver af moest komen. Ik heb ook heel bewust gekozen voor de minst ingrijpende verkleining, de gastric sleeve. Deze is zonder darmomlegging en daardoor “in mijn hoofd” gezonder. Want ik vind je darmen zitten er niet voor niks. Hierdoor heb ik toch een start gemaakt om gewicht kwijt te raken. En vanuit daar bezig te gaan met een gezonde lifestyle. (PS: ik wil niemand aanmoedigen tot een maagverkleining).

Hoe ik op TSS kwam weet ik niet meer maar ik vond het meteen behoorlijk interessant en zocht filmpjes op Youtube. Ook al is het vreemd om juist wel veel zetmeel te mogen eten. Want het zat zo in mijn hoofd geprent dat je zetmeel juist niet teveel wil eten want daar kom je van aan.

Op Facebook vond ik de TSS-groep en deed mee aan een win-actie op de site van Michiel Borkent en won het boek “The Starch Solution”.

Het heeft even geduurd voordat ik het boek gelezen had want Engels lezen is toch wat moeilijker. Maar wat Dr. McDougall allemaal schrijft klinkt wel logisch. Het is alleen dat we al jaren op het verkeerde been zijn gezet door de voedselindustrie.

Zo zal ik niks meer aanfruiten in de olie en eet ik veel vaker zilvervliesrijst met kidneybonen als lunch. Tegenwoordig begin ik mijn werkdagen met “overnight oats”. En dat vult behoorlijk. Ook aardappelen uit de oven zijn hier niet meer weg te denken. Ik ben nog steeds bezig met een zoektocht om het zo TSS-proof mogelijk te doen allemaal. Maar beetje bij beetje kom ik en ik voel me geweldig. Als ik me 100% hou aan TSS gaan de kilo’s eraf. Helaas zit er soms een kink in de kabel en eet ik weer te vet, maar de basis is er. Ik ben er 100% van overtuigt dat The Starch Solution een lifestyle is die je levenslang kan houden. En dat is het belangrijkste!

Ik zou graag twee mensen blij willen maken met het boek “The Starch Solution”. Dus ben je ook bezig met een gezondere lifestyle doe dan mee met deze winactie door te vermelden waarom je het boek graag zou willen winnen. En mocht je er net zoals ik echt iets aan hebben zou het leuk zijn als je zelf ook weer twee mensen blij maakt met het boek. “Spread the word” en maak de wereld en jezelf een stuk gelukkiger :-).

Share Button