De Planteneter komt naar Amersfoort!

Achter de schermen ben ik samen met Jacoline en Melanie, twee medeplanteneters, al een tijdje bezig met het organiseren van een lezing waarin Boele Ytsma zijn visie zal delen op gezonde en duurzame voeding. De lezing zal volgende week, 10 september, plaatsvinden in het ‘Huis van Zuid’, Robert Kochstraat 4 in Amersfoort. Om 19:30 openen de deuren en om 20:00 zal de lezing beginnen. Eventueel geld wat overblijft na deze avond gaat naar stichting Plentyfood (plantaardige ontwikkelingshulp). Kaartjes voor de lezing kan je bestellen via http://deplanteneter.nl/lezingen of aan de deur. Een kaartje kost 10 euro en geeft 5 euro korting op het boek van Boele Ytsma.

De flyer en het persbericht vind je hieronder.

Flyer lezing Amersfoort 10-9-14

Persbericht:

‘De planteneter’ komt spreken in Amersfoort

De plantaardige lifestyle wordt hip! Steeds meer mensen gaan gedeeltelijk of zelfs helemaal plantaardig eten. Vroeger heette je dan veganist, tegenwoordig noemen ze zichzelf planteneters. Boele Ytsma gelooft dat het de toekomst heeft. Zelf veranderde hij 4 jaar geleden zijn lifestyle en tegenwoordig leidt hij een beweging van duizenden mensen die plantaardiger gaan eten. 10 september komt hij spreken in Amersfoort

Ouderdom en gebreken
“Bijna vier jaar geleden at en leefde ik zoals de meeste Nederlanders”, vertelt Boele Ytsma. “Ik was in de loop van de jaren langzaam zwaarder geworden en echt gezond was ik niet meer. Hoge bloeddruk, regelmatig een voorhoofdsholteontsteking en vaak moe. Maar ja, ik werd ouder en we leren accepteren dat ouder worden met gebreken en ongemakken gepaard gaat.”

Experiment
Ytsma besloot het roer om te gooien. Hij geloofde niet dat hij als veertiger al zou moeten lijden aan gevolgen van ouderdom. Hij ging zich verdiepen in de voedingsleer en ontdekte wat plantaardige voeding met het menselijk lichaam doet. “Ik startte een experiment: één maand plantaardig eten. Gewoon eens kijken wat dat met me zou doen”.

De gevolgen waren groot. Ytsma verloor in korte tijd 25 kilo, zijn bloeddruk en cholesterol normaliseerden, zijn sportprestaties verbeterden enorm. “Ik veranderde in één jaar van een ongezonde, te dikke man van middelbare leeftijd in een fitte en slanke marathonloper – het is ongelofelijk wat plantaardige voeding met je doet!”

Enthousiasme
Boele Ytsma verdiepte zich de afgelopen jaren grondig in de plantaardige lifestyle en heeft een bedrijf (deplanteneter.nl) opgericht waarmee hij anderen wil inspireren en informeren. In anderhalf jaar tijd heeft hij meer dan 12.000 mensen bereikt. Bovendien schreef Ytsma een boek over deze lifestyle: ‘Ik ben een planteneter. Net als jij’.

Planten eten heeft vele kanten, vertelt Ytsma. De planteneter verkleint immers zijn ecologische voetafdruk ingrijpend en maakt zich ook niet meer schuldig aan grootschalig dierenleed. “Het is prachtig dat je iets kunt doen waarmee je je eigen lichaam gezonder maakt terwijl je tegelijk de oplossing leeft voor grote mondiale problemen. Volgens de VN zullen we allemaal plantaardiger moeten gaan eten willen we in 2050 de wereldbevolking nog kunnen voeden. Maar waarom wachten tot 2050, als je er nú zelf ook al gezonder van kan worden”, vertelt hij enthousiast. Hij noemt het dan ook een lifestyle van mededogen.

Tour
Boele Ytsma spreekt op tal van plaatsen in het land: een inspirerende lezing, een leerzame workshop over groene smoothies en een uitgebreide vraag- en antwoordsessie. Wie geïnteresseerd is in de relatie tussen voeding en gezondheid, zal deze gelegenheid niet willen missen. Op 10 september zal hij spreken in Amersfoort. Zie http://deplanteneter.nl/lezingen.

Share Button