Een gezonde en diervriendelijke kerst

Wat staat er tijdens de kerstdagen bij jou op het menu? Die vraag zoemt de laatste dagen weer rond op de sociale media. Er zijn allerlei mensen die creatieve ideeën geven voor een gezond en dierenvriendelijk kerstmenu. Hier een verzameling links die ik tot nu toe tegenkwam. Niet alle recepten zijn misschien even Eat to Live-proof en bevatten mogelijk witmeel, suiker, olie en zout, maar met je Eat To Live-bril op kan je hier vast een nog gezondere versie van maken.

Als dessert kun je de ‘raw appeltaart’ maken die ik al eens genoemd op deze blog.

Ook chocolademousse op basis van banaan en avocado is natuurlijk heerlijk als dessert. Je kan het maken zonder suiker door gewoon cacaopoeder te gebruiken. Vervang de melk in dit recept door een zuivelvrije variant.

Voor wie nog meer ideeën wil hebben, google eens op ‘fruit christmas’. Er zijn veel leuke sites te vinden met ideeën voor een fruitkerstboom of andere mogelijkheden om je dinertafel op te vrolijken met fruit!

fruit-santa-hat-idea

Share Button