Appel-amandel-dadel-toetje

Ik ben zelf niet zo’n fan van taartjes, maar laatst maakte Barbara voor mij een superlekkere raw appeltaart die volledig Eat-to-Live-proof was. Het recept daarvan vind je via deze link. Sindsdien maak ik regelmatig een snack of toetje met ongeveer dezelfde ingrediënten, maar dan een wat snellere variant. Als keukengadget gebruik ik daarvoor mijn nieuwe Tupperware Multi-chef. Een filmpje daarover vind je onderaan deze post. Eerst het recept voor een superlekker en gezond tussendoortje of toetje.

Ingrediënten:

  • 1 appel
  • handje ongeroosterde geschilde amandelen
  • paar dadels
  • handje rozijnen
  • beetje kokosschaafsel
  • snufje kaneel en kardemompoeder
  • eventueel nog wat rozijnen
  • eventueel zaden zoals sesamzaad, zonnebloemzaad
  • gemberbolletjes
  • beetje citroensap

Schil een appel (volgens mij gebruikte ik een Jona Gold):

P1000260

Hak de stukjes fijn. Daar gebruikte ik dus mijn Tupperware Multi-chef voor:

P1000261

Hak ook een handje ongeroosterde amandelen zonder schil fijn:

P1000263

Snij wat gemberbolletjes in kleine stukjes:

P1000265

Hak ook wat dadels in kleine stukjes:

P1000266

Doe de ingrediënten in een schaaltje en bestrooi het met wat kaneel en kardemom. Voeg een scheutje citroensap toe. Goed roeren. Eventueel kun je ook nog sesamzaadjes, zonnebloempitten of andere zaden toevoegen. Ook kun je er nog wat rozijnen bij doen. Als laatste doe je er een beetje kokosschaafsel overheen. Dan ziet het er zo uit:

P1000267

Eet smakelijk! Dan nu het filmpje over mijn nieuwe keukengadget.

Share Button